Login  | Free Registration

My Profile

Profile Avatar
Superfitt
*******
*******, ******* *******
Hungary
******* ******* *******
A kosárlabda szabályok ismertetése nem egyszerű feladat, mert elég összetettek a játékszabályok ebben a sportban.

Az NBA kosárlabdától kezdve az olimpiai játékokon át a helyi edzőteremben lebonyolított meccsekig a kosárlabda népszerű sport, amelyet többféle képzettségi szinten is lehet játszani. Mint minden sportágnak, a kosárlabdának is vannak egyedi szabályai, amelyek meghatározzák a személyzetre, a büntetésekre és a játékmenetre vonatkozó irányelveket. Tudjon meg többet a kosárlabda szabályairól és a megszegésükért kiszabható büntetésekről.

Dr. James Naismith 1891-ben találta fel a kosárlabdát Springfieldben, Massachusettsben. A mai kosárlabda szabályok közvetlenül Naismith eredeti szabályaiból ered, amelyek azon alapulnak, hogy a labdát a föld felett felfüggesztett fém karikán keresztül lövik át, amit kosárnak neveznek. Ezek a szabályok magukban foglalják.

Csapatonként csak öt játékos van a pályán. Az NBA-ben, a WNBA-ban és az NCAA kosárlabdában minden csapat legfeljebb öt játékossal játszhat a pályán. Ha egy csapat megszegi ezt a fő szabályt, elveszíti a labdabirtoklást. Néha ez véletlenül megtörténik, különösen a játék alacsony szintjein, amikor a cserejátékosok belépnek a játékba, mások pedig nem hagyják el időben a pályát. Győzzön többet, mint az ellenfél . A játék megnyeréséhez egy csapatnak több mezőnygólt kell szereznie, mint a másik csapatnak. A mezőnygól bármely kosárra vonatkozik, amelyet a játékos a játék során szerez. A mezőnygólok két vagy három pontot érhetnek. A pályán a hárompontos vonalat kijelölő íven belülről lőtt mezőnygólok két pontot érnek. Az íven kívülről lőtt mezőnygólok három pontot érnek. A mezőnygólok lehetnek ziccerek, ráadások, slam dunkok és bedobások.

My InBox

My Messages

FromSubjectDateStatus
Page size:
select
 0 items in 1 pages
No records to display.